Henrik Buchhave

Folketingskandidat i Mariager Fjord Kredsen

Velfærd og tryghed

20. marts 2019

Velfærd og tryghed

Sygehuse, politik og beredskab

Lægemanglen er til at få øje på. Der er næsten ikke mulighed for frit lægevalg nogen steder i vores landsdel, da de læger, der findes, har rigeligt at lave. Jeg ser frem til, at de første læger fra universitetet i Ålborg bliver færdiguddannet. Til den tid kan vi have et begrundet håb om, at de fortsat vil arbejde her i nord. Samtidig ser jeg frem til en sundhedsreform, hvor mange flere af de forebyggende opgaver i sundhedssystemet bliver foretaget lokalt.

“Hvis ikke det er svært, skal det være nært”

Enhver henvendelse til sundhedsvæsenet kan næsten betragtes som en utilsigtet hændelse, forstået på den måde, at alle hellere vil være raske, end gå til læge eller sygehus.

Når vi bliver syge, skal vi kunne være sikre på, at der er kvalificeret hjælp i nærheden. Viser det sig, at vores sygdom er af den komplicerede slags, må vi så flytte os lidt længere, men de mindre komplicerede sygdomme skal fortsat behandles lokalt.

Bliver vi akut dårlige, skal der være en akuthjælp til stede lige så hurtigt, som hvis vi havde boet inde midt i storbyen.

Det samme gælder for politiet. Vi skal kunne føle os trygge ved, at politiet har en reel mulighed for at komme hurtigt, hvis der er behov for deres hjælp. Derfor ser jeg også gerne, at der i fremtiden er bemandede politistationer i vores område.